Tatar


2 osoby
Łatwe

Składniki

SKŁADNIKI
  • 150 g polędwicy wołowej
  • 1 łyżeczka musztardy Dijon
  • sól i pieprz
  • 1 średnia czerwona cebula
  • 4 ogórki konserwowe
  • 2 żółtka
  • kapary
  • grzybki marynowane

TO CI SIĘ PRZYDA

  • maszynka do mielenia mięsa

Wpisując się w nurt ostatniej popularności tatara w naszym kraju, dziś na przystawkę polecam domowy, wykonany z doskonałej jakości mięsa, tatar wołowy - 100% wołowiny, bez żadnych gwiazdek.

Tatar przepis

  1. Mięso dokładnie oczyść z błonek i umyj. Następnie pokrój je na mniejsze kawałki.
  2. Mięso wołowe przepuść przez maszynkę do mielenia na najdrobniejszych oczkach.
  3. Do zmielonego mięsa dodaj 2 łyżeczki zimnej wody, musztardę, odrobinę soli i pieprzu.
  4. Całość bardzo dokładnie wyrabiaj przez dłuższą chwilę.
  5. Następnie uformuj porcje go na kształt kotleta mielonego i zrób wgłębienie na żółtko.
  6. Drobno posiekaj dodatki i rozłóż obok tatara.
  7. Żółtko umieść w zagłębieniu na szczycie tatara.