Muffinki wytrawne
SKŁADNIKI
- 2 puszki ciecierzycy
- 120 g soczewicy (namoczona przez noc)
- 2 jajka
- 10 łyżek rozpuszczonego masła (lub oliwy)
- 2 duże posiekane cebule
- 100 g startego sera żółtego
- 2 łyżki chili mielonego
- 2 łyżki granulowanego czosnku
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 500 ml wody gazowanej
TO CI SIĘ PRZYDA
- blender
- foremki do babeczek
Przepis na: Muffinki wytrawne
- Masło i jajka dodaj do blendera i zmiksuj. Następnie dodawaj i miksuj cieciorkę, soczewicę, proszek do pieczenia i przyprawy.
- Podczas miksowania dolewaj stopniowo wody, dopóki ziarna nie zmiksują się idealnie.
- Piekarnik rozgrzej do temperatury 200 stopni C z funkcją termoobiegu.
- Cebulę obierz i posiekaj w drobną kostkę.
- Gotową masę wymieszaj z cebulą i serem.
- Następnie wypełnij foremki do babeczek (2/3 wysokości ponieważ ciasto urośnie)
- Włóż muffinki do pieca i piecz przez 45 minut.
wygląda smakowicie , fotki mega git i wykonanie tak ze 5!
wyglądają bardzo smakowicie :)
no, tylko masło i żółty ser to trochę faux pas przy south beach.
Hi it’s me, I am also visiting this website on a regular basis, this web site is really nice and the viewers are really sharing pleasant thoughts.