Pappardelle z krewetkami


4 osoby
Łatwe

Składniki

SKŁADNIKI
  • 1 opakowanie makaronu Pappardelle
  • 1 opakowanie krewetek Black Tiger
  • 3 ząbki czosnku
  • pęczek pietruszki
  • 1 puszka pomidorów
  • 1 papryczka chili
  • świeża bazylia do dekoracji
  • oliwa z oliwek
  • sól i pieprz
  • cukier

Szukacie szybkiego i arcyprostego przepisu na pyszny obiad? Świetnie trafiliście. Przepis na pappardelle z krewetkami jest idealną odpowiedzią na dzisiejsze ,,szybkie" czasy. Poznajcie danie idealne.

Pappardelle z krewetkami przepis

  1. Krewetki rozmroź i ewentualnie oczyść z pancerzy.
  2. W garnku zagotuj większą ilość wody. Gdy woda zacznie się gotować dodaj łyżkę soli, 2 łyżki oliwy i wsyp makaron. Gotowy odsącz z wody na sitku.
  3. Pietruszkę drobno posiekaj.
  4. Czosnek obierz i posiekaj w drobną kostkę.
  5. Papryczkę pokrój w cienkie plasterki razem z pestkami
  6. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy i podsmaż przez 2 minuty czosnek na średniej mocy palnika.
  7. Następnie dodaj krewetki i chili. Dopraw solą i pieprzem.
  8. Gdy krewetki się przyrumienią dodaj puszkę pomidorów oraz pietruszkę. Dodaj odrobinę cukru i całość duś aż pomidory się rozgotują.
  9. Na talerzy rozłóż makaron i polej sosem z krewetkami oraz udekoruj listkami bazylii.