Amaro na widelcu – premiera drugiej książki kulinarnej
Najnowsza książka wybitnego mistrza kulinarnego, Wojciecha Modesta Amaro, opowiada o pasji tworzenia sztuki jaką jest gotowanie. To jedna z nielicznych czynności, angażująca wszystkie zmysły naszego ciała – smak, węch, wzrok, dotyk oraz słuch. Od artysty wymaga ogromnej precyzji, wrażliwości oraz wyczucia, albowiem sekret dobrego smaku tkwi w wyrazistych dodatkach.
Natura kuchni polskiej to przede wszystkim podróż po ojczystych zakątkach nowoczesnej kuchni opartej na tradycyjnych, współcześnie rzadko używanych, produktach. Dzięki tej publikacji mamy okazję zaznajomić się z zapomnianymi składnikami takimi jak: aronia, agrest, czosnek niedźwiedzi, dzika róża, jarzębina, pigwa czy rabarbar. Do każdego z nich załączono zdjęcie wraz z przepisem, podkreślającym jego unikalność – specyficzny smak, wyjątkowy aromat, moc koloru.