Sałatka z makaronem i czerwoną fasolą


4 osoby
Łatwe

Składniki

SKŁADNIKI
  • 1 opakowanie makaronu kokardki
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 słoik ogórków konserwowych
  • pęczek koperku
  • 2 ząbki czosnku
  • majonez "light"
  • pieprz sól

TO CI SIĘ PRZYDA

  • praska do czosnku

Czy pierwsze co Wam przychodzi na myśl, gdy pomyślicie o makaronie to spaghetti bolognese albo lasagne? Jeśli tak, to pewnie będziecie zaskoczeni naszą propozycją na sałatkę z makaronem. Testowaliśmy nasz przepis z różnymi gatunkami makaronu i najlepiej się prezentował z kokardkami. Tę sałatkę w prosty sposób przygotujecie w pracy, ponieważ składa się z niewielu składników.

Przepis na: Sałatka z makaronem i czerwoną fasolą

  1. Na samym początku ugotuj makaron w osolonej wodzie według zaleceń na opakowaniu.
  2. Ogórki konserwowe pokrój w drobną kostką.
  3. Czerwoną fasolę odcedź z zalewy i razem z ogórkami wrzuć do dużej miski.
  4. Dodaj również posiekany koperek.
  5. Gdy makaron będzie gotowy, poczekaj aż przestygnie i dodaj do reszty składników.
  6. Następnie, dorzuć do całości dwie lub trzy pełne łyżki majonezu.
  7. Wyciśnij 2 ząbki czosnku, dopraw solą oraz pieprzem i bardzo dokładnie wymieszaj.