Mus truskawkowy- błyskawiczny


4 osoby
Łatwe

Składniki

SKŁADNIKI
  • 0,5 kg truskawek
  • 3 łyżeczki żelatyny
  • 2 – 3 łyżki cukru (w zależności od kwasowości truskawek)
  • 120 ml wody

TO CI SIĘ PRZYDA

  • blender

Mus truskawkowy to idealne rozwiązanie na upalne dni. Szybki deser z truskawek sprawi, że choć przez chwile przepełni was zimne orzeźwienie. Wystarczą trzy składniki, aby wyczarować przepyszne danko na Małego Głoda.

Mus truskawkowy- błyskawiczny przepis

  1. W gorącej wodzie rozpuść żelatynę.
  2. Truskawki umyj i usuń z nich szypułki. Następnie przełóż je do pojemnika blendera i zmiksuj z cukrem na gładką masę.
  3. Połącz wszystko, podziel na porcje i włóż do lodówki aby stężało.