Ciasto z mikrofalówki w 5 minut. Czy to możliwe? Przekonajcie się sami. Wilgotne jak brownie, aromatyczne jak czekolada. Całość przełożona masą kokosową.
Ciasto z mikrofalówki przepis
Do rondla wlej mleko kokosowe, wsyp wiórki kokosowe i cukier. Gotuj, aż płyn prawie w całości wyparuje.
Do miseczki przesiej mąkę, kakao, cukier i proszek do pieczenia. Wbij jajko, wlej mleko i olej, a następnie wszystko delikatnie wymieszaj trzepaczką, aż powstanie jednolita masa.
Przelej masę do ceramicznej miseczki i włóż do mikrofalówki na maksymalną moc na 2 i pół minuty.
Po ostygnięciu wyjmij ciasto z miseczki, przekrój na pół i przełóż masą kokosową.
Pyszne, szybkie ciasto. Idealne, gdy ma się niespodziewanych gości.
Iza
2013/07/03 08:07
A czym zastąpić mleczko kokosowe jeśli akurat nie mam go w domu?
Kapitan Cook
2013/07/03 08:27
Zwykłym mlekiem lub śmietanką 30%
Iza
2013/07/03 08:45
Bardzo dziękuję :)
b.
2013/07/30 21:41
nie wybuchnie w mikrofali ? : >
Kapitan Cook
2013/07/30 22:29
Przepis testowany wielokrotnie, nie ma szans by ciasto wybuchło
KamilekF
2013/09/14 12:31
A wiórki czy zamienić?
Kapitan Cook
2013/09/14 20:38
Choćby zwykłą bitą śmietaną czy sosem waniliowym
oliwia111215.
2013/10/24 15:36
yyyy nie daje sie1 łyszke cukru tylko 6 łyzeczek cukru
Misia
2013/12/05 19:25
Nie wierzyłam ze to możliwe. Ciasto wyszło rewelacyjnie!
MAŃKALINOWA
2014/01/11 17:14
Mmm ! wyszło przepyszne ! Najlepsza rozkosz na szybko :)
Olu55
2014/07/18 15:25
Przepyszne ciasto! Siostra zrobiła mi takie, kiedy wróciłam z wakacji :-P
ninia
2015/02/02 17:29
Pyszne dziś robiłam :)
Ewelina Urban
2015/03/15 12:13
ciosto rewelacja czesto robie nawet jak mi kakao zabraknie to dodaje cukier waniliowy lub inny i ciasto tez wychodz
Napisz komentarz
Dla zapewnienia Ci wygody użytkowania strony wykorzystujemy pliki cookies. Ich ustawienia możesz zmienić w swojej przeglądarce. Więcej informacji: polityka cookies
Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki
instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu
administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym
dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji
użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego
reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb).
Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu
warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w
plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi.
Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki,
u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików
cookies.” Odbiorcą informacji z cookies jest Netsprint S.A., Google LLC, Stroer Digital Operations sp. z o.o. („SDO”) oraz spółki zlecające SDO realizację kampanii reklamowej, a także podmioty badające i zliczające tę kampanię oraz iż dane te mogą zostać udostępnione na rzecz partnerów handlowych SDO
Pyszne, szybkie ciasto. Idealne, gdy ma się niespodziewanych gości.
A czym zastąpić mleczko kokosowe jeśli akurat nie mam go w domu?
Zwykłym mlekiem lub śmietanką 30%
Bardzo dziękuję :)
nie wybuchnie w mikrofali ? : >
Przepis testowany wielokrotnie, nie ma szans by ciasto wybuchło
A wiórki czy zamienić?
Choćby zwykłą bitą śmietaną czy sosem waniliowym
yyyy nie daje sie1 łyszke cukru tylko 6 łyzeczek cukru
Nie wierzyłam ze to możliwe. Ciasto wyszło rewelacyjnie!
Mmm ! wyszło przepyszne ! Najlepsza rozkosz na szybko :)
Przepyszne ciasto! Siostra zrobiła mi takie, kiedy wróciłam z wakacji :-P
Pyszne dziś robiłam :)
ciosto rewelacja czesto robie nawet jak mi kakao zabraknie to dodaje cukier waniliowy lub inny i ciasto tez wychodz