Piłkarski Fishburger


2 osoby
Łatwe

Składniki

SKŁADNIKI
  • 300 g filetu z łososia
  • 2 jajka
  • 3 łyżki kaszy manny
  • 1 słoik papryki konserwowej
  • skórka z 1/4 cytryny
  • 1 pęczek koperku
  • bułka tarta
  • 1/2 pora
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • 1 sałata lodowa
  • okrągłe bułki
  • 1 duży pomidor
  • 1 ogórek
  • żółty ser
  • 1 rzodkiewka
  • ketchup
  • musztarda
  • majonez

TO CI SIĘ PRZYDA

  • trzepaczka

Nasz fishburger, to zdrowa odpowiedź na wszelkiego rodzaju kanapki serwowane przez restauracje typu fast food. Bez dodatku żadnych konserwantów, czy składników niewiadomego pochodzenia. Wszystko z zaufanych źródeł, przyrządzone własnoręcznie smakuje zawsze najlepiej. Poznaj smak prawdziwego domowego fishburgera.

Przepis na: Piłkarski Fishburger

  1. Bardzo drobno posiekaj łososia, paprykę oraz koperek i wrzuć do miseczki.
  2. Wbij do miseczki 1 jajko i dodaj również kaszę manną, por i skórkę z cytryny. Dopraw solą i pieprzem i całość wymieszaj.
  3. Wbij 1 jajko do oddzielnej miseczki i roztrzep trzepaczką.
  4. Do 3 miseczki wsyp trochę bułki tartej.
  5. Uformuj okrągłe burgery i obtocz najpierw w jajku, a następnie w bułce tartej.
  6. Przekrój bułki na pół i smaż na suchej patelni, aż się zarumienią.
  7. Rozgrzej olej na patelni i smaż burgery, aż uzyskają złoty kolor.
  8. Umyj pomidora, rzodkiewkę oraz ogórka, a następnie pokrój w plasterki.
  9. Spód bułki posmaruj majonezem, połóż burgera, liść sałaty lodowej i polej ketchupem. Następnie połóż plaster pomidora, kilka plasterków rzodkiewki, ogórka i całość polej musztardą. Na wierzch połóż górną część bułki.