Kurczak w panierce z krakersów


5 osób
Łatwe

Składniki

SKŁADNIKI
  • podwójna pierś z kurczaka
  • 1 opakowanie krakersów
  • 1 duży jogurt naturalny
  • sól ziołowa
  • pieprz ziołowy

TO CI SIĘ PRZYDA

  • papier do pieczenia

Przypuszczam, że wielu z Was dość często zajada się kurczakiem w panierce. Jest to danie proste i lubiane niemal przez wszystkich. Myślę, że wersja z krakersami, którą dzisiaj proponuję będzie dla Was bardzo miłą, smakową niespodzianką.

Przepis na: Kurczak w panierce z krakersów

  1. Do miski wlej jogurt naturalny, dopraw solą, szczyptą pieprzu i dokładnie wymieszaj.
  2. Pierś z kurczaka dokładnie oczyść i pokrój na drobne kawałki. Wrzuć je do miseczki z zalewą na całą noc.
  3. Piekarnik rozgrzej do temperatury 200 stopni C
  4. Na blasze rozłóż papier do pieczenia.
  5. Krakersy drobno rozkrusz do osobnej miseczki.
  6. Kawałki drobiu zapanieruj w kruszonce i rozłóż na blasze.
  7. Włóż blachę do piekarnika na 20 minut.