Szukaj przepisu

Babka ajerkoniakowa

90 minut
8 osób
Łatwe
Składniki
Babka ajerkoniakowa
  • Babka ajerkoniakowa
  •  IMG_0033
  •  IMG_0037
SKŁADNIKI
  • 500 g mąki
  • 200 g cukru
  • 200 g masła
  • 5 jajek
  • 1 proszek do pieczenia
  • 1 cukier waniliowy 1
  • 240 ml ajerkoniaku
TO CI SIĘ PRZYDA
  • mikser
  • forma do babki

Jeśli jesteście fanami babki nie tylko w okresie świąt, to powinniście spróbować naszego przepisu na babkę ajerkoniakową. Prosta i szybka do wykonania.

sposób przygotowania

  1. Zmiksuj cukry, masło i jajka, aż uzyskasz gładką konsystencję.
  2. Do całości dolewaj powoli ajerkoniak cały czas mieszając.
  3. Rozgrzej piekarnik do temperatury 180 stopni C.
  4. Na koniec dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i masę wlej do formy.
  5. Piecz przez 1 godzinę.

Autor przepisu: Kapitan Cook