Jajecznica z kurkami
- 200 g kurek
 - 6 jajek
 - sól, pieprz
 - sok z cytryny
 - miód
 - 1 mała cebula
 - 1 mały ząbek czosnku
 - 2 łyżki sosu sojowego
 - natka pietruszki
 - masło
 
Porada szefa kuchni
Aby pozbyć się goryczki z mrożonych kurek, przed smażeniem obgotuj je przez chwilę w mieszance wody z mlekiem.
Jajecznica z kurkami przepis
- Grzyby dokładnie umyj pod bieżącą wodą.
 - Cebulę drobno posiekaj.
 - Na patelni rozgrzej 3 łyżki masła, gdy tłuszcz będzie gorący wrzuć cebulę.
 - Do zeszklonej cebuli dodaj kurki i przeciśnięty przez praskę czosnek.
 - Kurki dopraw od razu solom, sosem sojowym, sokiem z cytryny oraz odrobiną miodu.
 - Całość przesmaż aż woda spod grzybów wyparuje.
 - Następnie dodaj jajka. Całość mieszaj drewnianą łyżką.
 - Jajecznicę z kurkami na talerzu i posyp posiekaną natką pietruszki.
 
																											
									


			
		




