Nowy trend smaków lodów


Lody to deser pożądany w gorące letnie dni – grzechem byłoby odmówić sobie takiej wspaniałej ochłody. Uwielbiane są zarówno przez dorosłych jak i dzieci, jednak we Włoszech powstaje nowy trend – lody wytrawne. Bardzo popularne ostatnio zrobiły się gałki o smaku neapolitańskiej pizzy przygotowane z mozzarelli, pomidorów pelatti i bazylii w proszku. Wielu szefów kuchni prognozuje ten trend jako silnie rozbudowujący się i niebawem na pewno zostaniemy zaskoczeni kolejnymi smakami. W Polsce w ostatnim czasie otwarto wiele rzemieślniczych lodziarni oferujących desery przygotowane z naturalnych składników. Niektóre z nich chwalą się, że mają w swojej ofercie smaki takie jak bazyliowy czy pomidorowy. Może jeszcze w tym sezonie któraś z lodziarni zaskoczy klientów i przygotuje lody o smaku buraczanym z aromatem grzybowym. Mmm…byłoby to niczym orzeźwiający barszcz z grzybkiem w środku lata. Jakie smaki zrobiłyby na was największe wrażenie?

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes