JOGURT NATURALNY VS JOGURT OWOCOWY


kulinarne_potyczki_jogurt
Jogurt naturalny uważany jest za jeden ze zdrowszych produktów pochodzenia mlecznego. Może być spożywany przez alergików i osoby, które nie tolerują laktozy. Dzieje się tak przez proces rozkładu laktozy na cukry proste jaki zachodzi podczas jego produkcji. Wielu lekarzy zaleca również jego spożycie podczas stosowania antybiotyków.

Wiele gotowych jogurtów owocowych zawiera znaczną ilość symulujących kolor i smak owocu cukrów prostych barwników i aromatów. W tak bogatym składzie niskowartościowych składników, nie zostaje już miejsca na owoce. Warto poświęcić kilka minut na przestudiowanie etykiety, aby mieć świadomość, co tak naprawdę spożywamy. Najlepszą opcją będzie jednak samodzielne zblendowanie owoców i dodanie powstałego musu do jogurtu naturalnego – zdrowo, naturalnie smacznie!

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes