Roladki z kurczaka faszerowane pieczarkami i serem żółtym


4 osoby
Łatwe

Składniki

SKŁADNIKI
  • 4 pojedyncze filety z kurczaka
  • 300 g pieczarek
  • ½ średniej cebuli
  • kilka plasterków sera żółtego
  • 1 jajko
  • sól i pieprz
  • papryka słodka
  • bułka tarta
  • mąka pszenna
  • 1 łyżka masła
  • oliwa

TO CI SIĘ PRZYDA

  • folia spożywcza
  • tłuczek do mięsa

Jeśli szukacie pomysłu na prosty i pyszny obiad, to polecam roladki z kurczaka faszerowane pieczarkami i serem żółtym.

Przepis na: Roladki z kurczaka faszerowane pieczarkami i serem żółtym

  1. Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę.
  2. Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
  3. Pieczarki dokładnie umyj i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
  4. Na patelni rozgrzej oliwę z 1 łyżką masła. Wrzuć cebulę, a gdy się zeszkli dodaj pieczarki. Dopraw solą, pieprzem i smaż do momentu odparowania wody z pieczarek.
  5. Filety z kurczaka dokładnie oczyść z błonek i umyj.
  6. Następnie natnij wzdłuż zaczynając od grubszej strony tak aby można było oba płaty rozłożyć na kształt serca.
  7. Płaty mięsa rozbij pod przykryciem z folii spożywczej, a następnie dopraw solą pieprzem i papryką
  8. Na środku układaj farsz i ser. Zawiń brzegi i ciasno zwijaj tworząc roladkę.
  9. W 3 oddzielnych talerzach umieść mąkę, roztrzepane jajko i bułkę tartą.
  10. Roladki dokładnie obtocz w mące, następnie w jajku a na koniec w bułce tartej. Przykryj i wstaw do lodówki na godzinę.
  11. Na patelni rozgrzej oliwę i smaż roladki, aż będą złociste na średniej mocy palnika. Usmażone przełóż na ręcznik papierowy, aby odsączyć z nadmiaru oleju.