Surówka z kiszonej kapusty


4 osoby
Łatwe

Składniki

SKŁADNIKI
  • 300 g kapusty kiszonej
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • 1 słodkie jabłko
  • natka pietruszki
  • cukier
  • sól i pieprz
  • olej

TO CI SIĘ PRZYDA

  • tarka o grubych oczkach

Dziś zdradzę Wam sekret mojej ulubionej surówki z kiszonej kapusty. Idealny dodatek do dań z ryb i nie tylko.

Przepis na: Surówka z kiszonej kapusty

  1. Cebulę obierz, a następnie bardzo drobno posiekaj w kostkę. Lekko dopraw solą i odstaw na 15 minut.
  2. Kapustę dokładnie odciśnij z nadmiaru kwasu. Następnie posiekaj ja nożem.
  3. Marchew oraz jabłko obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
  4. Natkę pietruszki posiekaj drobno i wymieszaj ze wszystkimi składnikami w misce.
  5. Całość dopraw solą, pieprzem i cukrem. Skrop odrobiną oleju i dokładnie wymieszaj.
  6. Surówkę odstaw na 30 minut pod przykryciem do lodówki.