Kolorowe jajka w majonezie
- 8 jajek
 - 5 łyżek majonezu
 - 3 łyżki jogurtu greckiego
 - 1 żółta papryka
 - 1 pomidor
 - 5 rzodkiewek
 - szczypiorek
 - pieprz i sól
 
Porada szefa kuchni
Aby skórka z pomidora dobrze schodziła najpierw natnij z dołu na krzyż a następnie sparz wrzątkiem i ostudź zimną wodą.
Kolorowe jajka w majonezie przepis
- Włóż jajka do garnka, wsyp 2 łyżeczki soli i zalej zimną wodą. Garnek postaw na palniku i ustaw średnią moc. Jaja ugotuj na twardo.
 - Szczypiorek i pozostałe warzywa dokładnie umyj.
 - Pomidora sparz i obierz ze skórki, a następnie przekrój i wydrąż pestki.
 - Pomidora, paprykę i rzodkiewkę pokrój w drobną kostkę. Szczypiorek drobno posiekaj.
 - Do miseczki dodaj majonez i jogurt, a następnie dopraw solą i pieprzem.
 - Ugotowane i przestudzone jajka obierz ze skorupki, przekrój na pół i rozłóż na talerzu żółtkiem do dołu.
 - Następnie, kompozycję z jajek polej sosem majonezowym i na posyp warzywami.
 
																											
									


			
		




