Parówki w cieście


8 osób
Łatwe

Składniki

SKŁADNIKI
  • 20 g mąki pszennej
  • 240 ml mleka
  • 30 g drożdży
  • 1 żółtko
  • 1 łyżka oleju
  • szczypta soli
  • 8 parówek
  • tymianek
  • 200 g sera żółtego

Jeśli jesteście zwolennikami parówek i nie odstraszają Wam te wszystkie etykietki z zawartością mięsa mamy dla Was pyszne rozwiązanie naszego najbardziej aktywnego czytelnika - Kai! Znudziły Wam się hot dogi? Spróbujcie parówek w cieście!

Parówki w cieście przepis

  1. Drożdże rozpuść w ciepłej wodzie.
  2. Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
  3. Ze wszystkich składników oprócz sera i parówek wyrób ciasto.
  4. Następnie rozwałkuj i pokrój je na 8 pasków.
  5. Paski z ciasta posyp serem.
  6. Parówki zawiń w ciasto i zostaw do wyrośnięcia na 30min.
  7. Piekarnik rozgrzej do temperatury 220 stopni C.
  8. Piecz 20 minut.