Omlet z łososiem


1 osoba
Łatwe

Składniki

SKŁADNIKI
  • 3 jajka
  • sól i pieprz
  • 50 g wędzonego łososia
  • świeży koperek
  • cytryna
  • masło
  • 2 łyżki wody mineralnej

Nasz przepis na omlet pozwoli Ci łatwo nabyć jedną z podstawowych umiejętności kulinarnych. Jego wersja z łososiem stanowi pełnowartościowy posiłek na dobry początek dnia, a wędzony aromat nadaje charakteru całemu daniu. Omlet z łososiem to sposób na prosty, szybki, a przede wszystkim zdrowy i smaczny posiłek.

Przepis na: Omlet z łososiem

  1. Wbij jajka do miski i wlej 2 łyżki wody mineralnej. Dopraw solą z pieprzem i roztrzep .
  2. Koperek drobno posiekaj.
  3. Na rozgrzaną patelnię wrzuć łyżkę masła. Gdy się roztopi wlej masę jajeczną i pozwól aby się lekko ścięła od spodu.
  4. Na nieściętą górę rozłóż łososia rozdrobnionego palcami i posiekany koperek, a następnie przechylając patelnię na boki wlej pozostałe nieścięte z wierzchu jajko w boczne przestrzenie.
  5. Trzymając patelnię pod kątem 45 stopni zacznij nią potrząsać krótkimi ruchami w przód i tył. W ten sposób omlet Ci się zroluje. Powinien być nie do końca ścięty w środku.