Fondue czekoladowe


6 osób
Łatwe

Składniki

SKŁADNIKI
  • 1 tabliczka gorzkiej czekolady
  • 1 tabliczka mlecznej czekolady
  • 200 ml śmietanki 30%
  • 3 mandarynki
  • 4 pianki
  • 2 banany
  • 3 kiwi
  • 2 grejpfruty
  • opakowanie herbatników
  • chili mielone
  • sól

TO CI SIĘ PRZYDA

  • ceramiczne naczynie podtrzymujące temperaturę.

Wyobraź sobie: mroźny wieczór, śnieg za oknem, a Ty pod ciepłym kocykiem pałaszujesz przepyszne fondue czekoladowe. Maczasz w ciepłej czekoladzie owoce, pianki, ciastka i odpływasz...

Przepis na: Fondue czekoladowe

  1. Wszystkie owoce obierz ze skórek i pokrój na mniejsze kawałki. Z cytrusów obierz białe błonki.
  2. Pianki pokrój na mniejsze paski
  3. Herbatniki umieść w osobnej miseczce i wsyp do nich odrobinę soli oraz chili.
  4. W garnku podgrzej śmietankę i wrzuć do niej pokruszone czekolady. Mieszaj aż całkowicie się rozpuszczą.
  5. Gotowy krem czekoladowy przelej do ceramicznego naczynia.