Pasta z łososia


4 osoby
Łatwe

Składniki

SKŁADNIKI
  • 3 lub 4 plastry wędzonego łososia
  • 300 g twarożku domowego
  • 3 jajka
  • młoda cebulka
  • świeży koperek
  • pieprz

Poznajcie prosty i sprawdzony przepis na pastę z łososia. Wbrew pozorom jest to bardzo łagodna pasta, co szczególnie docenią dzieci. Smakuje wybornie zarówno, gdy jest rozsmarowana na świeżym pieczywie, jak i na gorącym toście. Ta pasta wprawi w zachwyt Wasze kubki smakowe o poranku lub poprawi humor wieczorem.

Pasta z łososia przepis

  1. Do garnka wlej wodę i wsyp 2 łyżki soli.
  2. Jajka włóż do garnka i ugotuj na twardo.
  3. Cebulę posiekaj w drobną kostkę.
  4. Plastry łososia posiekaj w drobne kawałki.
  5. Koperek drobno posiekaj.
  6. Ugotowane jajka obierz ze skorupki i pokrój drobno.
  7. Twarożek umieszczamy w większej miseczce, dodaj do niego wszystkie przygotowane składniki i dokładnie wymieszaj.
  8. Na koniec dopraw pieprzem i posiekanym koperkiem.
  9. Całą pastę ugnieć widelcem - wtedy dokładnie się ze sobą złączą i powstanie gładka, jednolita masa.
  10. Pastę z łososia podawaj ze świeżym pieczywem.