Pasta jajeczna


5 osób
Łatwe
Składniki
SKŁADNIKI
  • 5 jajek
  • szczypiorek
  • masło osełka
  • sól pieprz

Przedstawiamy banalnie prosty przepis na domową pastę jajeczną. Stanowi ona idealny dodatek do kanapek, a smakuje wyśmienicie w szczególności na świeżym, białym pieczywie.

sposób przygotowania

  1. Do garnka wlej wodę i wsyp 2 łyżeczki soli.
  2. Włóż jajka do zimnej wody i ugotuj na twardo.
  3. Szczypiorek drobno posiekaj.
  4. Gdy będą już gotowe, obierz je ze skórki, pokrój w drobne kawałki i wrzuć do miseczki.
  5. Następnie, dodaj łyżeczkę osełki, odrobinkę soli i pieprzu.
  6. Dokładnie ugnieć za pomocą widelca.
  7. Kiedy uzyskasz konsystencję zbitej pasty dodaj do niej szczypiorek i dokładnie wymieszaj.
  8. Podawaj ją na chlebie nie posmarowanym masłem ani margaryną. Wystarczająca ilość tego składnika zawarta jest już w paście i dodatkowe jego użycie jest zbędne.