Makaron z tuńczykiem i pieczarkami


4 osoby
Łatwe
Składniki
SKŁADNIKI
  • pół opakowania dowolnego makaronu
  • 2 puszki tuńczyka w kawałkach, w sosie własnym
  • 500 g pieczarek
  • pęczek szczypiorku
  • oliwy

Dawno nie było u nas żadnego makaronu. Po pełnoziarnistym tagliatelle z cukinią i penne ze szpinakiem i kurczakiem przedstawiam Wam przepis, który zawsze się sprawdza, gdy trzeba szybko nakarmić jakiegoś głodomora - szybki makaron z tuńczykiem i pieczarkami.

sposób przygotowania

  1. Makaron ugotuj w osolonej wodzie al dente, 1 minutę krócej niż jest napisane w instrukcji przygotowania na opakowaniu. Następnie odcedź go w cedzaku.
  2. Koperek drobno posiekaj.
  3. Pieczarki dokładnie umyj. Następnie pokrój je w plasterki.
  4. Tuńczyka odsącz z zalewy.
  5. Na patelni rozgrzej odrobinę oliwy i podsmaż na niej pieczarki. Posyp je lekko solą i smaż aż woda wyparuje.
  6. Następnie dodaj tuńczyka i posiekany koperek. Gdy tuńczyk lekko się przyrumieni dodaj makaron i całość smaż 2 minuty.