Mini pizza


4 osoby
Łatwe

Składniki

SKŁADNIKI
  • 2 chlebki pita
  • 100 g ulubionego sera
  • pół czerwonej cebuli
  • 5 plastrów ulubionej szynki
  • ketchup lub sos pomidorowy
  • oregano
  • kilka listków świeżej bazylii

Nic tak nie cieszy jak domowa pizza, ale nie zawsze mamy odpowiednie warunki w kuchni lub czas aby przygotować ciasto. Jednak nie ma rzeczy niemożliwych! Przepis na mini pizze, to alternatywny sposób na przyrządzenie tej lubianej przez wszystkich, włoskiej przekąski. Jego stopień trudności zaś, pozwoli nawet największemu amatorowi stać się pizzerrmanem. Spróbujcie!

Przepis na: Mini pizza

  1. Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
  2. Cebulę posiekaj w cienkie piórka.
  3. Plastry szynki pokrój w paski o szerokości 1,5 – 2 cm
  4. Piekarnik rozgrzej do temperatury 120 stopni C.
  5. Na blasze rozłóż papier do pieczenia.
  6. Chlebki pita należy przeciąć na pół aby powstały 2 spody pod pizzę.
  7. Każdy z nich posmaruj ketchupem lub sosem pomidorowym, posyp oregano i serem. Na wierzchu ułóż cebulę i szynkę.
  8. Gotowe placki przełóż na blachę i włóż do piekarnika na 12 minut.