Ciastka francuskie ze szpinakiem


6 osób
Łatwe
Składniki
SKŁADNIKI
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 opakowanie szpinaku mrożonego
  • 2 ząbki czosnku
  • 200 g sera feta
  • kwaśna śmietana 12%
  • 1 średnia cebula
TO CI SIĘ PRZYDA
  • praska do czosnku

Szpinak zawiera bardzo dużą ilość witaminy C oraz żelaza co sprawia, że jest bardzo dobrym składnikiem naszej diety. Ponadto jest bardzo pożywny i, co najważniejsze, bardzo smaczny. Poniżej przedstawiamy przepis na ciasto francuskie ze szpinakiem. Dowiedz się jak przyrządzić ten zielony przysmak, aby idealnie się komponował z delikatnym, chrupiącym ciastem francuskim.

sposób przygotowania

  1. Rozmroź szpinak.
  2. Rozgrzej piekarnik do 220 st. C.
  3. Obierz cebulę, a następnie drobno posiekaj.
  4. Rozgrzej oliwę na patelni. Przeciśnij czosnek przez praskę do patelni i zeszklij cebulę.
  5. Kiedy cebula się zarumieni, wrzuć do niej szpinak i duś go przez kilka minut.
  6. Pokrój w kostkę ser feta i dodaj razem ze śmietaną do szpinaku. Dopraw solą i pieprzem.
  7. Podziel ciasto francuskie na 12 kawałków i nałóż na nie farsz, a następnie zawiń.
  8. Gotowe ciasta włóż do piekarnika na 18-20 minut.