Pasta z awokado


3 osoby
Łatwe

Składniki

SKŁADNIKI
  • 2 dojrzałe awokado
  • świeża kolendra
  • 2-3 szt. pomidorków koktajlowych
  • 1 papryczka chilli
  • sok z limonki
  • sól i pieprz do smaku

Kto z nas nie ma czasem ochoty na małą przekąskę? A kto nie ma już dość nudnych kanapek przekładanych wciąż tymi samymi dodatkami? No właśnie! Z tej okazji przygotowaliśmy coś wyjątkowego. Pasta z awokado wprowadzi świeże spojrzenie na smarowanie pieczywa i ma dużą szansę na bycie prawdziwym hitem w Twojej kuchni. Może być podawana z samym pieczywem lub w połączeniu z kiełkami, wędliną czy białym serem. Jest świetną alternatywą dla wegetarian i wegan. Ten egzotyczny kuzyn gruszki obniża poziom cholesterolu, więc może stać się idealnym zamiennikiem dla masła. Sprawdźcie, jak prosty jest nasz przepis na pastę z awokado.

Przepis na: Pasta z awokado

  1. Awokado obierz ze skórki, wyciągnij pestkę i posiekaj w bardzo drobną kostkę. Jeżeli awokado jest dojrzałe powinieneś uzyskać konsystencję zbliżoną do pasty.
  2. Całość skrop obficie sokiem z limonki, dzięki temu miąższ nie ściemnieje.
  3. Pomidorki, papryczkę i kolendrę drobno posiekaj i dodaj do awokado.
  4. Przypraw solą i pieprzem wedle uznania i mieszaj do uzyskania konsystencji pasty.