Sorbet arbuzowy


6 osób
Łatwe

Składniki

SKŁADNIKI
  • 500 g arbuza
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 80 ml szampana

TO CI SIĘ PRZYDA

  • blender

Nie ma nic lepszego w upalny dzień niż lody. Z racji tego, iż w lodówce miałem pięknego, świeżego arbuza, postanowiłem przygotować z niego sorbet. Danie nieskomplikowane, acz jak chłodzi w te gorące dni. Nie ma nic lepszego niż domowy sorbet, dzieci go uwielbiają, a dorośli tylko obcierają ślinkę.

Przepis na: Sorbet arbuzowy

  1. Arbuza obierz ze skórki, a z miąższu usuń pestki. Następnie umieść miąższ w plastikowym pojemniku i włóż do zmrożenia na 30 minut.
  2. Po tym czasie rozdrobnij arbuza widelcem i z powrotem włóż go do zmrożenia na 1 godzinę i 20 minut.
  3. Wyjmij po tym czasie arbuza i zmiksuj z pozostałymi składnikami.