Makaron z łososiem


4 osoby
Łatwe

Składniki

SKŁADNIKI
  • 100 g łososia norweskiego wędzonego w plastrach
  • 250 g makaronu świderki
  • 8 pomidorków koktajlowych
  • 4 połówki suszonego pomidora
  • 3 łyżki oliwy z suszonych pomidorów
  • 1 kulka Mozzarelli
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz kolorowy mielony
  • ostra papryka mielona
  • oliwa z oliwek

Szybki w przygotowaniu i lekki makaron z wędzonym łososiem oraz mozzarellą. Całość podana z pomidorkami oraz sosikiem na bazie suszonych pomidorów.

Przepis na: Makaron z łososiem

  1. Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu producenta. Następnie go odsącz i odstaw aby wystygł.
  2. Płaty łososia pokrój w paski o szerokości 1 cm.
  3. Mozzarellę rozdrobnij palcami na mniejsze kawałki.
  4. Suszone pomidory pokrój w cienkie paski.
  5. Pomidorki koktajlowe przekrój na połówki.
  6. Gotowy makaron polej oliwą z pomidorów, dopraw solą, pieprzem i papryką.
  7. Wszystkie składniki wymieszaj w misce, a z wierzchu posyp posiekaną natka pietruszki.