Sos musztardowy


6 osób
Łatwe

Składniki

SKŁADNIKI
  • 500 ml bulionu drobiowego
  • 1 łyżka musztardy rosyjskiej
  • 1 łyżka musztardy miodowej
  • 1 łyżka musztardy francuskiej
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki mąki pszennej

TO CI SIĘ PRZYDA

  • blender

Błyskawiczny sos musztardowy idealny do wszelkiego rodzaju mięs pieczonych. Świetny kontrast smakowy, poznaj ten niebanalny pomysł na ciekawy sos.

Przepis na: Sos musztardowy

  1. Zagotuj bulion drobiowy, następnie dodaj musztardy i całość zblenduj.
  2. Dopraw solą i pieprzem.
  3. Nalej do szklanki 120 ml wody i wymieszaj w niej bardzo dokładnie z mąką pszenną.
  4. Następnie wlewaj stopniowo do sosu cały czas mieszając.
  5. Całość ponownie zagotuj i jeszcze raz zblenduj.