Szukaj przepisu

Sałatka z surimi

Pin it

Czas przygotowania: 30 minut Drukuj przepis

Surimi, ta egzotyczna nazwa nie oznacza ni mniej ni więcej tylko mielone mięso białych ryb. Pewnie znane jest najbardziej wśród zwolenników Dukana, ponieważ jest jednym z częściej jedzonych potraw w trakcie diety. Dziś surimi ze słonecznikiem i migdałami.

  • Składniki:

  • 1 torebka ryżu
  • puszka kukurydzy
  • 7 ogórków konserwowych
  • 1 opakowanie surimi
  • dwie garści słonecznika łuskanego
  • 1 opakowanie migdałów
  • brązowy cukier
  • sól
  • pieprz

Przepis

Na patelni prażymy słonecznik, w tym samym czasie na drugiej patelni prażymy płatki migdałów z brązowym cukrem (3 łyżki).

Gotujemy ryż, kroimy ogórki i surimi. Kiedy ryż będzie już ugotowany mieszamy go z prażonym słonecznikiem i migdałami. Dodajemy kukurydzę, pokrojone ogórki i surimi, mieszamy, a na końcu przyprawiamy solą i pieprzem.

Smacznego!

Przepisy i porady godne polecenia:

Komentarze:

  1. amelia22 pisze:

    Ciekawa kompozycja, dość odważna, ale muszę wypróbować

  2. ela pisze:

    Robiłam i polecam. Mnie zaskoczył smak. Kompozycja składników jest naprawdę nietuzinkowa

Skomentuj


+ sześć = 10