Szukaj przepisu

Kurczak z pesto

30 minut
6 osób
Łatwe
Składniki
Kurczak z pesto alla genovese
  • Kurczak z pesto alla genovese
  •  P1050369
  •  P1050368
SKŁADNIKI
  • podwójna pierś z kurczaka
  • 1 Mozzarella
  • 3 łyżeczki pesto z bazylii
  • curry
  • sól i pieprz
  • 3 łyżki oliwy

Pesto alla genovese, mozzarella i pierś z kurczaka. Pesto jest na tyle neutralną pastą, że pasuje prawie do wszystkiego, zarówno do chleba, makaronów, mięs, ryb jak i do zup. A najlepsze jest to, że pesto możemy zrobić samodzielnie!

sposób przygotowania

  1. Pierś z kurczaka dokładnie oczyść i umyj. Następnie pokrój go w kostkę o grubości 2 cm.
  2. Mozzarellę pokrój w kawałki o grubości 1 cm.
  3. Na patelni rozgrzej oliwę na średniej mocy palnika.
  4. Wrzuć na patelnię piersi z kurczaka i przypraw solą, pieprzem i curry. Po 6 minutach smażenia dodaj pesto.
  5. Na sam koniec wrzucamy pokrojoną w kosteczkę mozzarellę i całość smaż na małej mocy palnika ok. 3 minut

Autor przepisu: Kapitan Cook

PODOBNE PRZEPISY

  • Czerwone pesto z makaronem i suszonymi pomidorami
  • Pesto z rukoli z parmezanem
  • pesto
  • Makaron z pesto i słonecznikiem
  • Jedzenie domowej roboty
  • 44madzio

    ja polecam pesto klasyczne: zmiksowane orzeszki pinii, bazylia, parmezan i oliwa z oliwek. Bardzo droga wersja ale od święta polecam

  • Marchewka

    To akurat to pesto, tyle, że tym razem ze sklepu :) znalazłam naprawdę dobry substytut!

  • Majeczka

    Jeśli chodzi o sklepowe pesto, to polecam Monini. Wypróbowałam już chyba wszystkie możliwe i to jakoś najbardziej mi leży.