Kurczak z pesto


6 osób
Łatwe
Składniki
SKŁADNIKI
  • podwójna pierś z kurczaka
  • 1 Mozzarella
  • 3 łyżeczki pesto z bazylii
  • curry
  • sól i pieprz
  • 3 łyżki oliwy

Pesto alla genovese, mozzarella i pierś z kurczaka. Pesto jest na tyle neutralną pastą, że pasuje prawie do wszystkiego, zarówno do chleba, makaronów, mięs, ryb jak i do zup. A najlepsze jest to, że pesto możemy zrobić samodzielnie!

sposób przygotowania

  1. Pierś z kurczaka dokładnie oczyść i umyj. Następnie pokrój go w kostkę o grubości 2 cm.
  2. Mozzarellę pokrój w kawałki o grubości 1 cm.
  3. Na patelni rozgrzej oliwę na średniej mocy palnika.
  4. Wrzuć na patelnię piersi z kurczaka i przypraw solą, pieprzem i curry. Po 6 minutach smażenia dodaj pesto.
  5. Na sam koniec wrzucamy pokrojoną w kosteczkę mozzarellę i całość smaż na małej mocy palnika ok. 3 minut