Szukaj przepisu

Sos balsamiczny

10 minut
1 osoba
Łatwe
Składniki
sos-balsamiczny
  • sos-balsamiczny
  •  sos-balsamiczny2
  •  sos-balsamiczny1
SKŁADNIKI
  • 1 łyżka miodu
  • 10 łyżek octu balsamicznego
  • 2 łyżki syropu malinowego

PORADA SZEFA KUCHNI

Zanim zaczniesz przygotowywać sos balsamiczny otwórz okno i włącz pochłaniacz na maksymalną moc. Podczas gotowania z octu unoszą się bardzo intensywne, duszące opary.

Sos balsamiczny, inaczej zwany kremem balsamicznym, jest rarytasem, z którym na pewno nie raz spotkaliście się w restauracjach. Dziś odkryjecie jego tajemnice.

sposób przygotowania

  1. Wlej na patelnię ocet balsamiczny, miód oraz syrop malinowy.
  2. Postaw patelnię na palniku ustawionym na małą moc i redukuj sos przez ok. 10 minut, cały czas mieszając.

Autor przepisu: Kapitan Cook

PODOBNE PRZEPISY

  • winegret
  • Sałatka z rukoli
  • salatka-z-cukinia
  • Pierogi z truskawkami
  • Kurczak w panierce z kalafiora