Ziemniaki z grilla


3 osoby
Łatwe

Składniki

SKŁADNIKI
  • 15 szt. małych, młodych ziemniaków
  • 15 cienkich plastrów boczku
  • tymianek
  • sól i pieprz ziołowy
  • koperek

TO CI SIĘ PRZYDA

  • folia aluminiowa

Wspaniała przekąska z grilla. Smak prawdziwych ziemniaków z ogniska z lekką nutką boczku, tymianku oraz koperku. Ziemniaki z grilla to przystawka, która znakomicie uzupełnia każde biwakowanie.

Przepis na: Ziemniaki z grilla

  1. Ziemniaki dokładnie umyj pod bieżącą wodą, a następnie obierz ze skórek. Następnie osusz papierowym ręcznikiem.
  2. Urwij 15 arkuszy folii aluminiowej o długości 20 cm.
  3. Na każdym arkuszu posyp odrobinę pieprzu, soli i tymianku. Następnie poturlaj ziemniakiem po mieszance i zawiń dokładnie w plasterek boczku. Całość szczelnie zawiń w kawałek folii.
  4. Gotowe, zawinięte ziemniaki rozłóż na grillu na ok. 30 minut.
  5. Koperek bardzo drobno posiekaj.
  6. Po tym czasie zdejmij z grilla i poczekaj chwilę, aż ostygną. Następnie wyjmij je z folii i posyp świeżym koperkiem.